Taxi Antwerpen biedt een persoonlijke service, waarbij u gegarandeerd bent van een veilige rit van A naar B. Taxi Antwerpen biedt naast taxivervoer ook andere soorten vervoer, zoals zakelijk vervoer, groepsvervoer en luchthavenvervoer. Als u in de omgeving van Antwerpen woont, bijvoorbeeld in Schilde, Schoten, Brasschaat, of kapellen kunt u natuurlijk naar de stad fietsen. Maar als het slecht weer is, hebt u daar wel eens geen zin in. Of u moet heel veel spullen meenemen. Of misschien bent u wel slecht ter been, of durft u ’s avonds niet langs onverlichte wegen te fietsen. Allemaal goede redenen om de fiets te laten staan! Maar hoe komt u er dan, als u geen auto heeft? Geen nood: Taxi Antwerpenis tot u dienst! Wij bedienen zowel de stad Antwerpen als de omliggende gemeenten. Zo komt u snel en comfortabel op uw bestemming.
Taxi Antwerpen vervoert aan scherpe tarieven
Bij Taxi Antwerpen betaald u nooit teveel voor uw taxirit. Wij hanteren bijvoorbeeld géén speciaal nacht- of avondtarief, en verlenen 24 uur per dag een voortreffelijke service tegen constante prijzen. Lees hier meer over onze tarieven.
Zeer ervaren chauffeurs
Wij hebben al jaren nationale en internationale ervaring. Of het nu gaat om particulier of zakelijk vervoer, wij zullen u altijd de juiste rit bezorgen via de meest optimale route u betaald bij Taxi Antwerpen nooit te veel.
Taxi Antwerpen bestellen?
Heeft u nog vragen? Wilt u een offerte? Wilt u een taxrit online bestellen? Vul het formulier hiernaast in en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden! Reserveer uw rit via e-mail of ons contactformulier reserveren. Indien je spoedig een taxi nodig hebt is het altijd beter om even telefonisch contact op te nemen op nummer: 03/236 38 38, dan bent u zeker dat de taxi voor u is gereserveerd!
Nieuw en Tips
Wie is het snelst? Fiets, wagen, taxi of openbaar vervoer?
De fiets is de snelste manier om van het districtshuis in Deurne naar het stadhuis in Antwerpen te geraken. Dat heeft het districtsbestuur van Deurne getest in de ochtendspits rond 8 uur. Tram en bus zijn dan weer de traagste manieren om snel in het centrum van Antwerpen te geraken.
Antwerpen
Antwerpen is de hoofdstad van de provincie Antwerpen en van het gelijknamige arrondissement, in België. Antwerpen telt ca. 521.946 inwoners en is daarmee qua inwonertal de grootste gemeente van België. De stad ligt grotendeels op de rechteroever van de Schelde en heeft een uitgestrekt havengebied met internationaal vrachtvervoer. Het is na Rotterdam de tweede haven van Europa
Bezienwaardigheden
- Bourlaschouwburg: dit gebouw werd opgetrokken in de 19de eeuw. Aanvankelijk werd theater gebracht in het huis van Spanje op de Grote Markt. Daar dit pand al snel te klein werd, werd voortaan het Tapisseriepand op de Graanmarkt gebruikt. In de 19de eeuw werd het Tapisseriepand afgebroken en werd de nieuwe Bourlaschouwburg opgericht.
- Vlaamse Opera: werd opgericht aan het begin van de 20ste eeuw.
- Feestzaal Harmonie: sinds 1250 was hier het leprozenhuis “Ter Zieken” gelegen, dat bleef bestaan tot de 17de eeuw, waarna het terrein werd opgenomen in het lusthof Valkenburg. Valkenburg werd sinds 1814 als zomerlokaal van de Société D’harmonie gebruikt, maar kwam pas in 1844 in handen van de organisatie. Zodra ze het pand had verworven, liet ze een wedstrijd houden voor het ontwerp van een concertzaal met een grote balzaal en een tuin. De winnaar werd P. Dens, die het huidige neoclassicistische gebouw optrok in 1845. Later, in 1876, ontwierp hij ook nog de kiosk in het Albertpark.
- Zoo: Antwerpen staat bekend om zijn dierentuin, die een van de oudste ter wereld is. De Antwerpse Zoo bevindt zich midden in de stad en huisvest meer dan 5000 dieren verdeeld over ongeveer 769 soorten. De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde houdt het welzijn van talloze dieren in de gaten en helpt al meer dan 165 jaar bedreigde diersoorten te beschermen.
Er waren vele buitenverblijven rond Antwerpen, maar ze werden niet allemaal bewaard. Hierna volgen enkele opvallende hoven en gebouwen:
- Rivierenhof (Deurne): werd opgericht in de 18de eeuw als lusthof ter Rivieren vanwege haar ligging bij de rivier “het Schijn“.
- Sterckshof (Deurne): voormalige herenwoning van de Antwerpse koopman Gerard Sterck.
- Te Couwelaar (Deurne): dit kasteel was door de eeuwen heen onder meer in handen van vele kooplui. Een van hen was lakenhandelaar Gillis du Mont, die ook het Bisschoppenhof bezat.
- Bisschoppenhof (Deurne)
- Boekenbergpark (Deurne)
- Torenhof: een van de weinige lusthoven die bewaard bleven binnen de Antwerpse ring. Het is gelegen aan de Markgravelei, in de buurt van het Koning Albertpark. Het was in de 17de eeuw bezit van de Italiaanse familie Annoni. Tegenwoordig maakt het deel uit van het provinciaal park “Hof van Leysen”.
- Hof Van Biart: gelegen aan de Karel Oomsstraat, binnen de Antwerpse ring. Het is een 18de-eeuws lusthof. Het huidige huis vertegenwoordigt slechts de helft van het vroegere hoofdgebouw.
- Middelheim: was oorspronkelijk bezit van de kartuizers van Antwerpen, maar werd in de 16de eeuw al omschreven als hof van plaisantie. Tegenwoordig is er het openluchtmuseum en beeldentuin van Antwerpen. Tegenwoordig vormt Middelheim één park samen met Den Brandt en het Nachtengalenpark, ten zuiden van de Antwerpse ring.
- Den Brandt: oorspronkelijk een hoeve in de 14de eeuw, maar later werd hier ook een lusthof opgericht.
- Zorgvliet (Hoboken): was een speelhof van de familie Du Bois en werd door Arnold du Bois verbouwd tot herenwoning in Rococostijl. Zorgvliet is tegenwoordig een park.
- Meerlenhof (Hoboken): kwam in 1610 in handen van koopman Jozef van den Broec en was een van de mooiste lusthoven van Hoboken.
- Schoonselhof (Hoboken/Wilrijk): was oorspronkelijk ook een lusthof, maar werd omgevormd tot een begraafplaats voor beroemde en vooraanstaande Antwerpenaren.
- Steytelinck (Wilrijk): een van de zes bewaarde lusthoven van Wilrijk, gelegen in het centrum van Wilrijk en ingericht als park.
- Valaarhof (Wilrijk): is tegenwoordig eveneens een openbaar park.