Hoe een GPS-tracker u kan helpen uw activa veilig te houden

Hoe een GPS Tracker u kan helpen uw activa veilig te houden? Een GPS-tracker is een nuttig instrument waarmee u uw waardevolle activa in de gaten kunt houden. Van commerciële vloten tot zeecontainers, het kan u helpen een idee te krijgen van wat er waar gebeurt. Het is een kosteneffectieve manier om uw activa veilig te houden.

GPS is een navigatiesysteem uit de ruimte

GPS, ofwel het Global Positioning System, is een radionavigatiesysteem waarmee gebruikers te land en ter zee hun positie in de driedimensionale ruimte nauwkeurig kunnen bepalen. Het levert niet alleen nauwkeurige tijd- en snelheidsinformatie, maar ondersteunt ook diverse toepassingen.

Het is essentieel voor wereldwijde economische infrastructuren en binnenlandse veiligheid. Met een klein, goedkoop apparaatje kan iedereen met het Global Positioning System zijn positie bepalen. Het systeem is nu wereldwijd beschikbaar.

Hoewel er verschillende satellietsystemen zijn, is GPS het meest gangbare en meest gebruikte. Een GPS-ontvanger is een apparaat dat signalen van vier of meer satellieten ontvangt en zijn eigen positie berekent.

GPS-ontvangers kunnen de locatie weergeven in breedtegraad, lengtegraad en hoogte. Zij berekenen ook de tijd die een signaal nodig heeft om hen te bereiken. Dit proces staat bekend als trilateratie.

GPS is ontwikkeld ter ondersteuning van diverse toepassingen, waaronder geodesie, geofysica, atmosferische wetenschappen en ruimtewetenschap. Deze toepassingen helpen het gebruik van het systeem uit te breiden.

Het is een kosteneffectief instrument om uw waardevolle activa in de gaten te houden.
Een GPS tracker is een no brainer als het gaat om het in de gaten houden van uw kostbare bezit. Ze zijn geweldig voor een aantal redenen. Met een tracker in de auto verbetert u de veiligheid en efficiëntie, terwijl u minder tijd kwijt bent aan het doorzoeken van de oprit. Het beste deel is dat het uw omzet zal verhogen. U kunt het ook gebruiken om uw wagenpark beter te controleren.

Gelukkig zijn er genoeg opties waaruit u kunt kiezen. Neem een kijkje bij deze aanbieders en kijk waar uw oog op valt. De meeste hebben een gratis proefperiode van 30 dagen die u in uw eigen tijd kunt verlengen. Dit is de ideale manier om een bedrijf uit te testen voordat u zich vastlegt op een meerjarencontract. Sommige staan bekend om hun superieure klantenservice. Als u een klein budget hebt, is er niets dat u ervan weerhoudt goedkoop een GPS-tracker te kopen. Wie houdt er immers niet van een koopje?

Het kan commerciële wagenparken volgen

Een GPS tracker kan u helpen een efficiënt wagenpark te beheren. U kunt ook beter gebruik maken van uw brandstof en uw chauffeurs volgen. Het is niet altijd gemakkelijk om een klein wagenpark te beheren, maar de juiste software maakt het werk een stuk eenvoudiger.

De meeste moderne vlootvolgsystemen bieden een groot aantal voordelen. Ze kunnen activiteiten stroomlijnen, de efficiëntie verhogen en verspilling verminderen. Ze kunnen ook de klantenservice verbeteren.

Om het meeste uit uw investering te halen, kiest u een systeem dat past bij uw behoeften en budget. Sommige diensten bieden gedifferentieerde prijzen. Andere bieden een gratis demo of productdemonstratie. Deze kunnen nuttig zijn bij het bepalen van de beste GPS tracker voor uw bedrijf.

U wilt uw chauffeurs en hun activiteiten in real time kunnen volgen. Met een fleet tracking-oplossing kunt u worden gewaarschuwd voor verdacht gedrag. Dit geldt ook voor bestuurders die hun voertuig gebruiken voor niet-bedrijfsgerelateerde activiteiten. Met behulp van deze technologie weet u of u een voertuig dat een file nadert moet omleiden of een chauffeur moet sturen om een klant op te halen.

Het kan u helpen bij het volgen van zeecontainers

Bij het verzenden van een zending is het essentieel om uw containers te volgen. Zo kunt u tijd en geld besparen en mogelijke problemen voorkomen. Het helpt u ook bij het opbouwen van klanttevredenheid en -loyaliteit.

GPS tracking technologie kan de veiligheid van uw lading verbeteren. Bovendien kan het helpen bij het opsporen van diefstal. U kunt ook de voorspelbaarheid van uw ETA vergroten en vertragingen bij de douane voorkomen.

Er zijn verschillende oplossingen voor het volgen van containers beschikbaar. Enkele daarvan zijn OpenTrack, Traxens en Cogoport. Zij bieden gestandaardiseerde gegevens voor alle vervoerders, waardoor u uw informatie gemakkelijk kunt raadplegen en analyseren.

Het eerste wat u moet doen is een oplossing vinden die zowel de eerste als de laatste kilometer zichtbaar maakt. Dit betekent dat u te allen tijde de exacte locatie van een zending kunt zien, inclusief de last mile.

Een ander belangrijk aspect is de nauwkeurigheid van de informatie die u ontvangt. Veel websites van vervoerders hebben beperkte gegevens en het kan frustrerend zijn om uit te zoeken wat er aan de hand is.