Heb je een weekendje of midweek naar Gent geboekt? Dan ga je er natuurlijk op uit en zal je over het algemeen veel te voet doen. Maar na een paar uur lopen, of om je van a naar b te verplaatsen, is ander vervoer toch ook wel handig. Bovendien is de hele dag lopen ook erg vermoeiend. In dit artikel vertellen we je hoe je tijd kunt besparen of als je grotere afstanden wilt afleggen binnen de stad, welke verschillende mogelijkheden je dan hebt om je in Gent te verplaatsen. Ga je bijvoorbeeld liever voor taxi Gent of neem je liever het openbaar vervoer of een fiets? Bepaal het zelf aan de hand van onze tips!

Ga met het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Gent is goed geregeld en bestaat uit bussen en trams. De tram en bus routes zijn overzichtelijk en de lopen vaak strak op schema. Dit is met name te danken aan de bijna geheel autovrije binnenstad. Een kaartje koop je voor zowel de bus als de tram bij het kantoor van De Lijn, dit is de maatschappij van het openbaar vervoer. Je kunt kiezen uit een dagpas of een 60 of 120 minuten ticket. Een dagpas is voordeliger als je meer dan vier ritten op een dag zal maken.

De fiets

Ben jij een echte Hollander en verken jij een nieuwe stad het liefst per fiets? Dan moeten we je voor Gent helaas teleurstellen, want Gent is niet bepaald fietsvriendelijk. Hoewel de binnenstad autovrij is, zijn er geen echte fietspaden en bestaat de binnenstad vooral uit een wirwar van kasseien en traimrailsen die gevaarlijk voor fietsers kunnen zijn. Er zijn er wel een aantal particuliere verhuurders en de leenfietsen komen ook wel steeds meer in opkomst in de stad. Als je toch besluit om te gaan fietsen, wees dan wel op je hoede voor de tramrails in de binnenstad.

Ga voor een ouderwetse paardenkoets

Ben je in het weekend in Gent, dan heb je de mogelijkheid om met een paardenkoets de stad te verkennen. Een erg toeristische keuze maar uiteraard een leuke ervaring! Helemaal als je met kinderen een weekendje weg bent. Tijdens schoolvakanties rijden paardenkoetsen bovendien ook doordeweeks. Je kunt met maximaal 5 personen in een paardenkoetsen en ze rijden tussen 10 en 18 uur.

Taxi

Bij de Korenmarkt en de twee treinstations vind je vaste taxistandplaatsen. Verder kun je ook via de telefonisch een taxi reserveren. De taxi’s in Gent rijden op basis van een taximeter. Vaste ritprijzen zijn ongebruikelijk. Heb je een langere rit gepland? Dan zijn sommige chauffeurs wel bereid om een vaste ritprijs af te spreken. Bespreek dit wel van te voren af.

Rondvaart

Maar de leukste manier om een stad te ontdekken blijft toch altijd wel vanaf het water. In Gent zijn er genoeg rederijen die rondvaarten aanbieden op de binnenwateren van Gent. Zo kom je geheel ontspannen alles over de geschiedenis van Gent te weten!