Files zijn een steeds groter wordend probleem. Steeds meer mensen staan in de file. Doordat er steeds meer auto’s op de wegen komen, worden files alsmaar groter. Door het filerijden staan veel mensen steeds vaker en langer vast in het verkeer. Dit kost de economie veel geld.

 

Files hebben verschillende oorzaken. Zo hebben steeds meer mensen een auto en kiezen ouders er steeds vaker voor om met zijn tweeën fulltime of gedeeltelijk te blijven werken. Met meer auto’s op de weg neemt het risico toe dat er zich wel eens een pechgeval voordoet. Dit kan bijvoorbeeld een lekke band zijn of een spiegel die afbreekt. Ongelukken zijn ook een oorzaak van files. Hoe drukker de weg, hoe groter de kans dat een ongeluk, groot of klein, zich voordoet. Files zijn dan ook sinds 2019 met 17% gestegen volgens de ANWB. Met steeds meer auto’s en automobilisten is de kans groot dat het aantal files ook in 2020 aanzienlijk toeneemt.

maatregelen worden genomen

 

Er wordt hard gewerkt om files zoveel mogelijk tegen te gaan. Zo zijn er plannen tot 2030 om wegen aan te passen, door verbreding van de wegen, aanpassing van het wegdek of het vernieuwen van knooppunten. Helaas hebben automobilisten ook te maken met stijgende premies. Hiervoor is geen eenvoudige oplossing.

Premies met 11,4% omhoog

 

Elk jaar zijn de prijzen voor WA verzekeringen wat gestegen, maar nog niet zoveel als in 2019. Toen werd de gemiddelde WA verzekering met maar liefst 11,4% duurder ten opzichte van het jaar ervoor. De oorzaak hiervan is dat verzekeraars meer uitkeren dan dat zij aan premies binnen krijgen. Hierdoor proberen zij dit gat te dichten door de prijzen te verhogen.

Premies allrisk en WA beperkt casco blijft dalen

 

Dit geldt echter niet voor de andere autoverzekering. Zo blijven de prijzen van allrisk en WA beperkt casco verzekeringen dalen. Gemiddeld met 1,4% voor een Allrisk verzekering en zelfs 3,4% voor de WA beperkt casco verzekering. Zelf is het lastig om dit prijsverschil uit te zoeken. Het beste is daarom om je autoverzekering te vergelijken bij een onafhankelijke vergelijker. Zo weet je zeker dat je de beste en goedkoopste autoverzekering afsluit voor jouw persoonlijke situatie.