Het allerbelangrijkste voor een ondernemer is het hebben van een goede werkplek. Maar er is nog iets dat bijna even belangrijk is dan dat en dat is het hebben van een goede auto. Een goede auto is een visitekaartje van het bedrijf dat je voert. Daarnaast brengt het je ook van afspraak naar afspraak. Maar wat is nou een goede auto om aan te schaffen als ondernemer? Misschien moet je gewoon doen wat andere jonge ondernemers ook doen, een Duitse auto importeren.

Duitsland de populairste auto markt

Duitsland is razend populair als het gaat om de automarkt. Steeds meer jonge ondernemers verkiezen een Duitse import auto boven een auto uit eigen land. Vooral via Dasimport.nl worden veel tweedehands auto’s besteld in Duitsland.

Waarom? Daar is een heel eenvoudig antwoord op te geven. Een auto importeren vanuit Duitsland is vele malen goedkoper en het aanbod is enorm. Daarnaast is de Duitse automarkt groter en omvangrijker dan die van Nederland. Logisch, want Duitsland is ook groter dan Nederland en heeft dan ook veel meer inwoners. De kans dat je in Duitsland je droomauto vindt, is dan ook groot.

Waarom zou je in ons kleine kikkerlandje moeite doen met het zoeken van een droomauto als je deze in Duitsland binnen no-time gevonden hebt?

Duitse automarkt goedkoper dan Nederlandse

Duitse auto’s zijn veel goedkoper in aanschaf dan als je een auto in Nederland koopt. En dat heeft alles te maken met de BMP, die ze in Duitsland niet kennen, maar in Nederland wel. Koop je dus een auto in Duitsland, dan moet je in Nederland nog wel BPM betalen (bron: easyimport.nl), alleen gaat het nu om de rest-BPM.

Een ander voordeel dat je uit de aanschaf van een Duitse importauto kan halen, is de btw. Als je een auto koopt die ouder is dan 6 maanden en meer dan 6.000 kilometer op de teller heeft staan, dan betaal je het btw bedrag van het land, waar je de auto koopt. De btw, die in Duitsland over auto’s worden geheven, is lager dan in Nederland (lees meer). Dit verschil kan je toch behoorlijk wat centen besparen in je portemonnee.

Duitse auto’s standaard luxer in uitvoering

En dan nog iets. Duitse nieuwe auto’s worden standaard afgeleverd in een veel luxere uitvoering dan wij kennen in Nederland. In Nederland valt deze luxe onder de opties, die je kunt bijkopen als je een nieuwe auto besteld.

In Duitsland zijn ook veel jonge auto’s te koop, die door fabrieksarbeiders al na een jaar te koop worden gezet. In Duitsland genieten fabrieksarbeiders het privilege om via de werkgever met hoge korting een auto aan te schaffen. Deze korting wordt jaarlijks gegeven. Dat is dan ook de reden dat veel fabrieksarbeiders ieder jaar een nieuwe auto aanschaffen en de oude verkopen. Deze auto’s zijn luxe, vrij nieuw en hebben nog maar weinig kilometers op de teller staan.

Ideaal voor jonge ondernemers in Nederland om hun slag te slaan en zo het voordeel te halen uit een import auto uit Duitsland. Je hebt dan een mooie, goede en betrouwbare auto onder je gat, die ook nog eens representatief is voor je bedrijf.