Op vakantie gaan is altijd leuk. Ondanks dat een vakantie staat voor ontspanning, brengt het vaak toch veel spanning met zich mee. Voornamelijk de voorbereidingen worden flink onderschat. In de periode voor de vakantie loopt de spanning al vaak op. Niet alleen bij een vliegvakantie of verre reis, ook bij een vakantie waarbij je een weekje met de auto weg gaat naar bijvoorbeeld Frankrijk. Want op dat moment moet er meer worden geregeld dan de vliegtickets en bagage. Ook de auto moet bijvoorbeeld in orde zijn. In dit artikel gaan we dieper in op dit soort aspecten.

Bagage

Natuurlijk neem je bagage mee, dit doe je bij elke reis. Maar afhankelijk van wat voor soort reis of vakantie je gaat maken, neem je bepaalde bagage mee. Ga je backpacken? Dan moet alles in 1 tas passen. Wanneer je met de auto gaat is de kans groot dat je meer spullen mee kan nemen. Tenzij je met een heel gezin weg gaat. Dan is er per persoon natuurlijk minder ruimte. Hierbij is het van belang dat je alleen de benodigde spullen meeneemt en tassen gebruikt. Deze nemen namelijk een stuk minder ruimte in beslag dan koffers.

Staat van de auto

De auto gaat je van A naar B vervoeren. Het is dus erg belangrijk dat de staat van de auto goed is. Denk hierbij aan het bijvullen van olie, controleren van de bandenspanning en het hebben van een reservewiel bijvoorbeeld. Maar het is tevens van belang dat je alle belangrijke papieren mee neemt op vakantie. Denk hierbij aan het kentekenbewijs maar ook aan de verzekeringspapieren. Moet je nog een verzekering afsluiten? Hier kan je een autoverzekering berekenen. Het is bij de meeste autobedrijven ook mogelijk om een ‘vakantiecheck’ uit te laten voeren. De auto wordt dan op alle belangrijke punten gecheckt.