Dit is een goede en belangrijk vraag en het is nog belangrijker dat je op de hoogte bent van het antwoord. Om maar direct met de deur in huis te vallen; het antwoord op deze vraag is absoluut ja. Het is gevaarlijk om rond te rijden met doffe koplampen en je moet dit dus altijd voorkomen. Als je merkt dat je koplampen dof zijn, ga dan direct naar de garage zodat dit zo snel mogelijk opgelost kan worden. Zorg ervoor dat je altijd goed zichtbaar bent op de weg en dat alles in- en rondom de auto naar behoren werkt. Veiligheid in het verkeer is zeer belangrijk, zowel voor jezelf als voor anderen.

 

Minder zichtbaar op de weg

Het gevaar van een doffe koplamp is dat wanneer je rondrijdt met doffe koplampen niet alleen jouw zicht vermindert, ook de auto is minder zichtbaar. Een doffe koplamp kan ook worden afgekeurd bij een Apk-keuring. Soms kan er een barst in de lampenkap zitten. Als dit het geval is, dan kan de koplamp niet meer gemaakt worden. De koplamp moet dan vervangen worden zodat je weer veilig kunt rondrijden in het verkeer.

 

Schade aan je auto

Geen doffe koplamp, maar heb je wel schade aan je auto? Ga dan goed na of je de schade moet herstellen. Gaat het bijvoorbeeld om een diepe kras waarbij de lak beschadigd is? Dan mag deze kras maximaal 20 cm groot zijn. Het is dan vaak niet nodig om een groot deel van de auto te moeten herstellen. De kras alleen kan dan hersteld worden, zonder dat hier nog andere handelingen voor nodig zijn. Als je twijfelt kun je het beste even langs een garage gaan om te kijken op wat voor manier zij de krassen makkelijk verwijderen. Op deze manier weet je direct waar je aan toe bent. Daarbij is een kras op je auto natuurlijk onwijs zonde en is het beter om dit zo snel mogelijk te herstellen, dan behoud je ook de waarde van je auto. Over het algemeen zijn krassen makkelijk te verwijderen.

 

Veiligheid van je auto

Het is, zoals gezegd, belangrijk om je auto regelmatig te laten keuren. Elk jaar laat je een Apk-keuring uitvoeren, alsook een onderhoudsbeurt. Als je dit niet doet kan je een boete ontvangen. Jouw voertuig kan dan namelijk een gevaar op de weg zijn. Het is echt belangrijk om dit goed bij te houden zodat je altijd veilig gebruik kunt maken van je auto. Dit is zowel voor jezelf veilig als voor ieder ander in het verkeer. Twijfel je over bepaalde schade of iets wat niet meer goed werkt? Ga dan even langs een autogarage. Zij kunnen jou altijd helpen en advies geven over wat het beste is dat je kunt doen op dat moment. Daarnaast kunnen zij krassen makkelijk verwijderen. Ook voor jezelf is het goed als jouw auto zijn desbetreffende dagwaarde blijft houden. Een auto met schade is natuurlijk minder waard dan een auto zonder schade.